19 Temmuz 2013 Cuma

NAFİLE NAMAZLAR


Nafile namazlar

Nafile kamazlar, her hangi bir yükümlülüğü olmadan, içten gelerek kılınan namazlardırBeş vakit namaza bağlı olan sünnetler,ramazan geceleri kılınan teravih namazları, kuşluk namazları, gece namazları başlıca nafile namazlardır.İslam dinine göre bu namazlarda büyük sevap ve haseneler bulunmaktadır. Önemli sayılan diğer nafile namazları şunlardır.

Evvâbin namazı[değiştir]

Evvâbin Namazı, akşam namazını müteâkiben kılınan altı rek'atlık bir nafile namazdır. İnanışa göre bu namazda yüz hasene yani ilâhi ihsan vardır. Allah bunun yetmiş beşini âhirette kalanını bu dünyada verir. Bu namazı kılanlar mahşer sıkıntısı çekmezler.

Duhâ namazı[değiştir]

Duhâ Namazı, Güneş doğduktan 45 dakika sonra kılınan altı rek'atlık bir nafile namazdır. İnanışa göre bu namazda da yüz hasene vardır. Allah bu 100 hasenenin 25 ini ahirette, 75 ini ise dünyada verir.

Teheccüd namazı[değiştir]

Teheccüd Namazı, altı rek'atlık bir nafile namazdır. Bu namaz teheccüd vaktinde kılınır. Teheccüd vakti, gece yarısından imsak vaktine kadar devam eder. İnanışa göre bu namazın sevabı sınırsızdır. İslam dininin peygamberi Muhammed bu namazı hep kılmıştır.

Tesbih namazı[değiştir]

Tesbih Namazı, dört rek'atlık bir nafile namazdır. Özellikle Kadir Gecesi'nde kılınmaktadır. Namaz dört rek'at olmasına rağmen uzun süre kılınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder